Prev project
Next project

Overview

Materials used

Materials used in all areas

1.  Floortech 1.0 DFTC 08
2.  Floortech 1.0 DFTC 02
3.  Petrology_Stone 3 DYGF 02
4.  Jumble DFZJ 01
5.  U-Colour DFZU 04
6.  U-Colour DFZU 00
7.  U-Colour DFZU 44

Bath's Largest Hotel

The Apex Hotel in Bath is the group’s tenth venture and its first outside of Scotland and London. The hotel is Bath’s largest with 177 bedrooms, multiple meeting rooms, a business lounge, swimming pool, gym, restaurant and bar.

 

Clean Contemporary Aesthetics

The hotel is designed by Ian Springford Associates, the Scottish based practice responsible for the interiors across the Apex Hotels group, all of which use Domus materials throughout. The light and airy interior has a clean contemporary aesthetic utilising primarily muted tones with splashes of colour from across the spectrum.

Texture also plays an important role in the hotel’s design. The floor of the spacious reception area uses two porcelain stone tiles, Petrology Stone 3 in a soft neutral shade alongside Floortech in a dark grey tone. This is complemented by a centrally positioned front desk which uses striking U-Color wood effect porcelain tiles in a herringbone layout in a mix of white, turquoise and yellow. The same flooring materials are continued from the reception through to the bar and restaurant, with the addition of Jumble used in a sand colour where the dining tables are positioned to add texture and interest.

Petrology Stone 3 in a soft neutral shade alongside the dark grey tones of Floortech

Utilising the same style as the reception desk, the front of the bar is tiled with eye-catching U-Color herringbone format tiles, here used in a mix of white, orange and red. Red is also used as a feature colour in the swimming pool area, with red Seta mosaic tiling used alongside a beige colour in the showers, with Burlington porcelain stone on the walls and Floortech on the floor leading to the swimming pool itself. Elsewhere in the hotel, Domus Wood flooring in a pale oak tone is used across a large central floor area which leads to the business meeting rooms.

For further information or technical advice please contact us